Pakistaans bruidspaar Salman & Saira

Wij mochten aanwezig zijn bij het hennafeest van Salman & Saira. In de Pakistaanse traditie vindt het hennafeest altijd 1 dag voor de bruiloft plaats. Henna staat in de Pakistaanse cultuur symbool voor geluk en bescherming, en toont aan dat het meisje een vrouw geworden is. Bij het hennafeest worden er verschillende rituelen uitgevoerd, en het was onze taak om alles op een ingetogen manier te filmen.

Het hennafeest vond plaats op een prachtig aangeklede locatie, versierd met bloemen, kussens en doeken in verschillende vrolijke kleuren. De gasten konden wat drinken aan de witte tafels, die waren aangekleed met paarse stof. Ook waren er versierde banken neergezet waarop het bruidspaar kon plaatsnemen om alle gelukswensen in ontvangst te nemen.

Hoewel de zaal erg mooi was aangekleed, waren het de gasten die de meeste kleur gaven aan de avond. De mannen waren traditioneel gekleed in een stoer zwart met rood gewaad. De vrouwen hadden de meest prachtige jurken in allerlei kleuren, versierd met kralen en glinsterende stenen. We hebben zowel van de mannen als de vrouwen een portret gefilmd om de prachtige traditionele kleding vast te leggen. Ook het bruidspaar zag er fantastisch uit. Saira droeg een oranje jurk met een gouden sluier en Salman was helemaal gekleed in het goud.

Het hennafeest van Salman en Saira was een geweldige avond met veel vrienden, familie en mooie tradities. Er werd gedanst en gelachen, en het bruidspaar zal nog lang met plezier terugdenken aan deze bijzondere avond. Het was voor ons een bijzonder feest om vast te leggen. Behalve het bruisende feest hebben we ook stilgestaan bij het filmen van de rituelen, en hebben we bewust ook wat ‘stille’ beelden opgenomen van het bruidspaar. Zo hebben we een mooie en complete video gemaakt van deze speciale avond.