Het Pakistaanse huwelijk

Bruidsvideopro is een specialist in het filmen van Pakistaanse bruiloften. Bruidsvideopro weet als geen ander wat de gebruiken en tradities zijn tijdens een Pakistaans huwelijk. Deze kennis over de verschillende tradities en gewoontes zorgen ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken of de juiste dingen wel gefilmd worden. Wij zullen alles vastleggen wat van belang is en zorgen voor een prachtig eindresultaat.

Een huwelijk wordt Shaadi genoemd. Het evenement vindt doorgaans plaats in grote feesttenten in de tuin van het ouderlijk huis van de bruid, of indien die niet genoeg ruimte biedt, op een beter geschikte plaats, in bijvoorbeeld speciale hallen in Amsterdam. Het is ook mogelijk om het evenement in een andere ruimte te houden, zoals bijvoorbeeld een hotel. De familie van de bruid is verantwoordelijk voor de organisatie van de dag. En zij doen hier ook alles aan om het een prachtige gebeurtenis te maken.

De bruidegom vertrekt in optocht met familie en vrienden onder ritmische begeleiding (dhol) naar het huis van de bruid. Dit wordt Baraat genoemd. Bij aankomst worden ze door de familie van de bruid begroet met bloemen en rozenblaadjes. Hier zijn de bruid en bruidegom samen in traditionele kleding.

De bruid draagt traditioneel een zwaar geborduurde rode, roze of paarse gharara, lehenga of shalwar kameez, hierbij worden zware gouden sieraden gedragen. Het is ook mogelijk om andere felle kleuren te dragen.Deze kleuren zorgen er ook voor dat de bruiloft een mooi en gezellig karakter krijgt. De bruidegom kan kiezen voor een traditioneel gewaad, zoals sherwani met een sehra of tulband of, als de bruidegom dit verlangt, een meer westers georiënteerd kostuum.

De nikaah, dit is de islamitische huwelijkscontract ceremonie, vindt een aantal dagen voor de Shaadi, het werkelijke huwelijk, plaats in het huis van de bruid. Deze wordt ingezegend door een imam. Zowel de bruid als de bruidegom hebben ieder twee getuigen nodig om het huwelijk rechtsgeldig te laten zijn. Dit festijn zal zich herhalen als hun toekomstige kinderen gaan trouwen. En zo leeft een prachtige traditie voort.